JarmoNokela

SDP:n towerit- Israelille "persona non grata"

Veikkaanpa, ettei Antti Rinnettä nähdä ihan heti valtiovierailulla Israelissa. Sillä Israelissa on myös nyt havahduttu toweri Al-Taeen antisemitistisiin kirjoituksiin. Kysellään, että miten tällainen henkilö voi toimia Suomen parlamentissa... Ihan validi kysymys. https://www.is.fi/politiikka/art-2000006087390.html?ref=rss

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kuinka tälläinen henkilö voi toimia Pääministerin/puolueen johtajan kanssa samassa puolueessa??

No, itte en ota tässä asiassa puolta, tehkööt mitä tekkööpi.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Gazan Kunniatohtori Tuomiojan perintö elää vahvana demareissa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

On kyseenalaista voiko Antti Rinne edes toimia hallituksen muodostajana?
SDP:n on sanonut että asia on loppuun käsitelty. Siis SDP sallii että sen riveissä toimii kansanedustajan henkilö joka on avoimesti esittänyt antisemitistisiä lausuntoja.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Pitäisikö SDP lakkauttaa, kun ovat ottaneet ehdokkaaksi al-Taeedin? Samoin al-Taeedia äänestäneiden äänioikeus pitäisi peruuttaa, kun ovat noin tyhmästi menneet tekemään?

Ei teillä taas ole muumit laaksossa! Al-Taeed on mennyt kirjoittelemaan typeriä ja hänen mahdollisuutensa toimia rauhanvälittäjänä ainakin Lähi-Itään liittyen ovat menneet. Mutta kansanedustajan mandaatin on viime vuosikymmeninä Suomessa menettänyt vain Kauko Juhantalo, koska hän neuvotteli kansanedustajan asemansa käyttämisestä yksityisen edun ajamiseen korvausta vastaan. Pahin rikos siis, jonka voi ammatillisessa mielessä kansanedustajana tehdä. Noin puolet persujen kansanedustajista on mennyt kirjoittelemaan vastaavantasoisia typeryyksiä kuin al-Taeed ja ainakin pari saanut tästä oikein tuomionkin, ei se ole heidän kansanedustajan mandaattiinsa vaikuttanut.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #13

Olenko esittänyt jotain tuollaista?
Millä tavalla tähän liittyy Kauko Juhantalo tai Perussuomalaiset? Voin aivan hyvin kysyä onko kaikilla kaikki muumit kotona?
Al-Taeen taustat olivat kai jo tiedossa 2018 lopulla ja silti hänet hyväksyttiin ehdokkaaksi.

Minkälainen luottamus tulee olemaan Antti Rinteeseen kun hän hyväksyy avoimesti antisemitistisen henkilön SDP:n riveihin?
Tämä asia, jos mikä, tulee vaikuttamaan Suomen mahdollisuuksiin ja luotettavuuteen rajojemme ulkopuolella.
Eikä se muutu miksikään olipa Hakkarainen tehnyt mitä tahansa. Unohdat samalla että Antti Rinteelläkin taitaa olla tuomio jostain ja toinen taitaa olla Hovissa tai KKO:ssa?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #16

Esitit, että Antti Rinne ei voisi toimia hallitustunnustelijana al-Taeedin kirjoitusten takia. Jos perusuomalaiset olisi ollut suurin puolue vaaleissa, niin Jussi Halla-aho olisi toiminut hallitustunnustelijana, kuten asia nykykäytännön mukaan menee. Mutta sinun mukaasi ei ilmeisesti olisi missään tapauksessa voinut, koska on kirjoitellut typeriä peräti itse, josta saanut tuomion, eikä vain johtamansa puolueen jäsen.

Kyllä Halla-aho olisi minun mielestäni voinut ilman muuta toimia hallitustunnustelijana tuomiostaan huolimatta, kyse on parlamentaristisesta käytännöstä, jonka muuttamiseen pitäisi olla hyvin painavat perusteet. Samoin Rinne voi toimia hallitustunnustelijana, vaikka on itsekin saanut rikostuomion ja puolueessa on kansanedustaja, jota syytetään vihakirjoittelusta, mutta ei ainakaan vielä tuomittu mistään.

Suomen suhteisiin Israeliin tai mihinkään muuhunkaan maahan ei vaikuta pätkääkään, istuuko eduskunnassamme al-Taeed vai ei, ei hän ole Suomen ulkopolitikkaa luomassa.

Tajuatko itsekään millainen suomalaisen parlamentaristisen käytännön loukkaus olisi, jos suurimman puolueen mahdollisuus hallitustunnustelujen aloittamiseen vietäisiin sillä perusteella, että sen eduskuntaryhmässä istuu yksi edustaja, jota jotkut syyttävät vihakirjoittelusta, ilman virallista syytettä tai tuomiota? Ajattele, jos tämä tehtäisiin perussuomalaisille?

Al-Taeed on menettänyt uskottavuutensa rauhanvälittäjänä ja luulen, että hänen uransa tuossa työssä loppui tähän. Mutta suomalaisen vakiintuneen parlamentaristisen käytännön kumoaminen tämän perusteella, kuten esität, olisi aivan uskomatonta typeryyttä!

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #22

"Minkälainen luottamus tulee olemaan Antti Rinteeseen kun hän hyväksyy avoimesti antisemitistisen henkilön SDP:n riveihin?
Tämä asia, jos mikä, tulee vaikuttamaan Suomen mahdollisuuksiin ja luotettavuuteen rajojemme ulkopuolella."

Yllä sitaatti. Joko et ymmärrä tai vääristelet.

Tuo viittaukseni Rinteen saamiin tuomioihin oli vai vastaus omaan tekstiisi. Hänen tuomioitaan en käyttänyt soiis perusteena hallitustunnustelijan luotettavuuteen.

En ole myöskään sanonut että SDP ei voisi toimia hallitustunnustelijana, vain että Rinteen uskottavuus on mennyt hänen Al-Taeen tapauksesta antamansa lausunnon takia.

Jokainen kansanedustaja on luomassa Suomen ulkopolitiikkaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #33

Tuolla perusteella Perussuomalaiset eivät saisi osallistua hallitusneuvotteluihin ollenkaan. Tai ainakaan Perussuomalaiset eivät voisi olla hallitustunnustelijoina.

Perussuomalaiset ovat saaneet tuomioita kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Kansanryhmä, jota kohtaan kiihottaminen on tapahtunut, on ollut muslimit. Lisäksi Jussi Halla-aho on saanut tuomion uskonrauhan rikkomisesta. Kohteena oli jälleen muslimit ja heidän uskontonsa, islam.

Eikö tämä asia, jos mikä, tulisi vaikuttamaan Suomen mahdollisuuksiin ja luotettavuuteen rajojemme ulkopuolella?

Kansanedustajuuteen eivät al-Taeen, Halla-ahon, Hakkaraisen tai muidenkaan mietteet ja kirjoitukset vaikuta. Henkilöt, joilla eivät kaikki muumit kanootissa ole, voivat toimia kansanedustajina. Hakkarainen on tästä hyvä esimerkki.

Hakkaraista, al-Taeeta tai Halla-ahoa ei pidä valita ulkopoliittisesti merkittävään asemaan: ulkoministeriksi, ulkomaankauppaministeriksi, UTVAn jäseneksi, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajistoon esimerkiksi tien pitäisi olla pystyssä kaikilta näiltä sananvapauden sotureilta. Pysyvästi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #33

Jocke Rantanen, kirjoitit:"On kyseenalaista, voiko Antti Rinne edes toimia hallituksen muodostajana."

Nyt sanot, että SDP voisi toimia hallitustunnustelijana. Siis joku toinen SDP:n jäsen Rinteen sijasta? Millä perusteella? Nuo selittelysi alkavat muistuttaa al-Taeedin kiemurtelua.

Al-Taeed vaikuttanut Suomen ulkopolitiikan luotettavuuteen? En usko, että Halla-ahon kirjoitukset islamista pedofiiliuskontona ovat vaikuttaneet Suomen ulkopolitiikan luotettavuuteen Indonesian, Pakistanin, Bangladeshin, Iranin ja monien afrikan maiden ja arabimaiden silmissä, uskotko sinä?

Kun sentään myönnät, että eduskunnan suurin puolue saa aloittaa sinun puolestasi hallitustunnustelut, niin yksi muumi on palannut laaksoosi. Toivottavasti osa muistakin seuraa joskus perässä. Tohdin kyllä epäillä...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #53

Sanoin että Antti Rinteen uskottavuus hallituksen muodostaja on mennyt hänen lausumansa takia. Onko se niin vaikea ymmärtää. En siis missään vaiheessa sanonut että SDP ei voisi toimia.
Millä lailla Halla-ahon kirjoitukset liittyvät Al-Taeen teksteihin?
Eikö kuitenkin ole selvä että islam hyväksyy lapsiavioliitot?
Meidän ei tule tinkiä länsimaisista arvoista, siis Arvo Pohjasta, mainitsemiesi valtioiden silmissä.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Rinteen arvopohja venyy ja paukkuu tarvittaessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sinne eduskuntaan mahtuu naisten pahoinpitelijöitä, korkeimassa oikeudessa tuomittuja vihapuhujia jne.

Joten kyllä sinne varmaan mahtuu myös sellainenenkin kaveri, joka ei ole mitään laitonta tehnyt, vaan kirjoittanut tyhmiä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Koskas Ritala vetää hiukan nahkaa päälle ja koppalakki kuulaan?

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Nyrkkisääntö; Vasta siinä vaiheessa kun alkaa huutelemaan jotain sen suuntaista kuin "ei olla natseja myö". Se on yksi varmimmista natsien tunnistamiskeinoista. Tätä odotellessa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Poliittisen janan vasemmanpuolisella osastolla on nyt oma rasisti, vieläpä aito sellainen. Hyysäämällä ja puhumattomuudellaan osoittavat vain olevansa "kaappirasisteja".

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Piskuisen Suomen kansainväinen maine puolueettomana rauhan rakentajana sai kunnon piristysruiskeen. Etenkin kaikissa rauhaa rakastavissa arabimaissa.

Perinteet velvoittavat, Rinne on ihan hiljaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on toisaalta persujenkin mielenterveydelle hyvä, että välillä löytyy joku muukin ihminen, joka kirjoittaa tyhmyyksiä.

Tosin taitaa vielä persut johtaa tätä tyhmyyssaldoa 100-0, ja kun tätä vaalikautta vielä mennään eteenpäin, niin epäilisin, että persujen etumatka vielä kasvaa.

En ole demari, eikä tuo asia oikeastaa hetkauta, sillä aina on tyhmiä kirjoituksia, ja kirjoittajia, mutta se, että persut tästä jotenkin ilakoivat, aiheuttaa kyllä melkoisen hymynkareen suupieleen.

Hauskaa pöyristymistä, kun oma kannkku on tulessa. :)

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Ritalaa selvästi harmittaa tämä al-Taeen tapaus, kun taisit aiemmin pitää al-Taeeta vain hienona rauhanvälittäjänä. Ja miksi luulla että vain persut tästä "jotenkin ilakoivat", jos nyt joku ilakoi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kyllä ilakoitsijoiksi osoittautuvat lähinnä persut ja persukannattajat. Muut eivät ilakoi, vaan rauhallisesti osoittavat, että al-Taeen paikka näyttää olevan tuolla syrjemmällä, ei enää päättämisen keskiössä.

Luultavasti al-Taeelta ei pyydetä asiantuntijalausuntoja enää samaan tapaan kuin aiemmin.

Kansanedustajana al-Taee toimii seuraaviin vaaleihin saakka, jollei itse päätä eroa hyvästä syystä hakea. Luottamuspula ei ole hyväksyttävä peruste kansanedustajan omallekaan eroilmoitukselle.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ei tee hyvää ainakaan USA suhteille pidemmälläkään tähtäimellä, jos seuraavakin USA:n presidentti on republikaani. Demokraatit nyt ovat aina olleet kallellaan islamiin. Jos seuraava presidentti onkin demokraatti niin siinä tapauksessa Suomen suhteet paranevat kun Suomen hallituspuolueessa (SDP) on islamisti, tosin kallellaan Iranin harjoittamaan poliittiseen islamiin, mutta kuitenkin Israelin ja juutalaisten vihaaja, mikä on plussaa demokraattien silmissä, heh.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Demokraattien ehkä todennäköisin presidenttiehdokas Joe Biden on juutalaista sukujuurta, kuten myös Bernie Sanders ja demokraatit ja demokraattipresidentit ovat aina suhtautuneet hyvinkin myönteisesti Israeliin. Juutalaisperäiset äänestäjät ovat myös perinteisesti yleensä äänestäneet demokraatteja.

Jaksan aina ihmetellä miten olemattomilla tiedoilla tänne Puheenvuoroon toiset kirjoittelevat. Markku Hatakkaa voi verrata vasemman jalan saappaaseen ... :D

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Näinhän se menee: ”Why do Jews usually vote Democratic? It’s in their DNA”

https://njjewishnews.timesofisrael.com/why-do-jews...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Crisis Management Initiative'n on kenties vastaisuudessa vaikeampi saada lähi-idästä sovitteluun tähtääviä toimeksiantoja?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tämä saattaa olla totta. Luulen että al-Taeedin asema CMI:ssä käy ajan oloon kestämättömäksi.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Taee poistettiin CMIn sivuilta ( http://cmi.fi/fi/) tunnin sisään siitä, kun Jerusalem Post oli ottanut heihin yhteyttä ja kysellyt miehestä.
He haluavat että asia on loppuunkäsitelty, enkä ihmettele sitä halua.

Huonoa mainosta tuollainen rauhanneuvottelija, joka väitetysti toivoo eri johtajien kuolemaa ja edelleen väitetysti on ainakin ollut homovastainen, juutalaisvastainen, venäläismielisen Janus Putkosen (nyk. MVlehden päätoimittaja) kirjoittajajoukoissa ynnä muuta mukavaa. Voihan hänellä olla rautaiset perustelutkin tai väitteet vääriä, mutta ei hän kamalasti vielä ole kiistänytkään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Minusta noille kirjoituksille ei voi perusteita kehittää. Miehen homovastaiset vitsailut ovat olleet karkeaa pilkkaa. Samoin juutalaisiin kohdistuneet lausunnot ovat olleet

Yksityisihmisiltä tämänkaltaista typerehtämistä pitää sietää. Poliittiselta vaikuttajalta tuollaisen julkaiseminen vie uskottavuuden.

Rauhanneuvottelijana al-Taee on saattanut toimia hyvin. Eihän nämä mielipiteet ja letkautukset välttämättä tehtävänhoidossa ole näkyneet. Kirjoitusten julkaisemisen jälkeen ne eivät voi olla kuitenkaan enää piilossa. Ne heijastuvat vähintään muiden osallistujien asenteissa.

Al-Taee onnistui pääsemään eduskuntaan. Eduskunnassa hän havaitsee istuvansa siellä, missä päätöksiä ei tehdä eikä niihin voi vaikuttaa.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Hussein al-Taeen kohdalla on monta kysymystä avoinna. Ensimmäisinä nousee mieleen

1) kuka hän todellisuudessa on?
2) voiko hänestä muodostua kansanedustajan tehtävässä toimiessaan turvallisuusriski, lähinnä hänen ulkoparlamentaaristen kytkentöjensä vuoksi?
3) miksi media ei uutisoinut hänen toimistaan jo ennen vaaleja, vaikka hänen aikaisempi toimintansa oli ilmiselvästi myös median tiedossa?
4) millainen mainehaitta hänestä mahdollisesti muodostuu Suomen harjoittamalle rauhantyölle?

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Jokainen on tehnyt joskus virheitä, mitä katuu. Jollakin tavoin säälin Al-Taeeta, joka on tässä nostettu tikun nokkaan.Toisaalta tunnistan itsessäni vahingoniloa kun se Arvo Pohja näyttää kusevan muidenkin muroihin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Arvopohja ei olisi kovin kummoinen, jos se kohdistettaisiin yhtä ryhmää vastaan. Arvopohjalla on vaikutusta vain, jos se toimii kaikkia ohjaavana yleisenä arvona.

Al-Taeen kirjoituksista ei todennäköisesti jaeta oikeustuomioita. Anteeksipyyntö ja katuminenkaan eivät häntä vapauta teosta ja vastuusta. Rike roikkuu mukana koko loppuelämän. Oma toimintansa rikkeen tultua ilmi on ollut omiaan lisäämään epäluottamusta.

Kyllä minäkin tavallaan al-Taeeta säälin. Vaikka häntä säälinkin, pidän selviönä, ettei luottamusta voi montaa kertaa menettää.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

SDP:ssä on kulttuurina, ettei vihapuheita ihan hevillä pahoitella tai peruta. Ollut ennenkin, ja tulee aina olemaan.

"Tuomioja vertasi Suomen Kuvalehden haastattelussa palestiinalaisten kohtelua juutalaisten kokemuksiin 1930-luvun Saksassa."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tuomioja-ei-pe...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tosiasiassahan Israel on pikkuamerikka, joka jenkkien aseilla tykkää ampua kivillä heittelijöitä.

Miehittäjiä ja sotahullujahan tuon maan päättäjissä on paljon.

Helppo lajentaa maata, kun perustaa siirtokuntia, ja sitten ihmetellään, miksi joku tekee raketti-iskuja.

Tosin yhtä hulluja on myös toisella puoluella, mutta vahvempi määrää jenkkien tuella.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Maailma on täynnä sodalla saavutettuja vääryyksiä. Miksi juuri Israelin tulisi luovuttaa ”rehellisellä sodalla” saavuttamansa alueet? Suomalaisetkin voisivat luovuttaa maansa saamelaisille, kun kerran aikojen alussa sen saamelaisilta ryöstivät.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eikö Israel ole perustettu "kansainvälisillä sopimuksilla"?
Eivätkö ne pädekään kun ei ole kyse pakolaisista?

Israel valloitti alueita siksi että arabit hyökkäsivät Israeliin kuuden päivän sodassa.

Israel jopa palautti koko Siinain niemimaan Egyptille sodan jälkeen.

Ilman kommunisteja, siis Neuvostoliittoa, ei koko sotaa olisi tullutkaan. Neuvostoliitto aseista ja koulutti arabien armeijat.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

En yleensä kommentoi trolleja.

#24 P.Ritala kirjoittaa:
"Tosiasiassahan Israel on pikkuamerikka, joka jenkkien aseilla tykkää ampua kivillä heittelijöitä. Miehittäjiä ja sotahullujahan tuon maan päättäjissä on paljon."
... ja sitten...
" Tosin yhtä hulluja on myös toisella puoluella (palestiinalaiset?), mutta vahvempi määrää jenkkien tuella."

Lapsellista tekstiä. Koita nyt aluksi päättää kummalla puolen ne "hullut" ovat.

Pitäisi aluksi ymmärtää erottaa yksityisajattelu (joita ei tarvitse julki tuoda) ja sitten julkinen rooli esimerkiksi rauhanneuvottelijana, kansanedustajana ja mahdollisena ulkopoliittisena vaikuttajana jne.

Kommentoija Ritala voi täällä Puheenvuorssa näemmä mölistä mitä vain, vaikka nimitellä israelilaisia (en fanita Israelia enkä maan politikkaa, päin vastoin) sotahulluiksi, mutta on tehtäviä, jossa mölyt on pidettävä mahassa, että säilyttää mahdollisuuden tehdä tilaisuuden tullen mahdollisiman hyviä polittisia päätöksiä.

(Eikös blogi alun alkaen koskenut sitä, mitä suomalainen lähi-Idässä rauhanneuvottelijana toiminut poliitikko saa kirjoitella alueelta, jolle hän on ollut neuvottelemasa rauhaa.)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Sovittaneen niin, ettei ritalaa nimitetä ulkoministeriksi tai ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajaksi kirjoituksensa jälkeen. Kirjoitus oli hyvä esimerkki siitä, mitä rauhanvälittäjä ei voi kirjoittaa. Huomioidaan se, että Ritala pyrkii tasapuolisuuteen nimeämällä hulluiksi kaikki konfliktiosapuolet.

Al-Taeen kirjoitukset ovat käsittääkseni ajalta ennen hänen rauhanvälittäjän tehtäviään. Hänenhän kerrotaan poistaneen suuren joukon kirjoituksiaan nimitystä ennen.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Lapsellista tekstiä. Koita nyt aluksi päättää kummalla puolen ne "hullut" ovat."
Aika useasti molemmilla puolilla ja on lapsellista muuta ajatella.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kun asia alkaa saada kansainvälisiä mittasuhteita, joka haittaa Suomen (puolueettomuus)politiikkaa, olisi aika vetää johtopäätöksiä.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Tuo nyt on jo liioittelua. Erkki Tuomiojan 2001 ulkoministerinä ollessaan Suomen Kuvalehdelle antamasta haastattelusta nousi iso kohu jota mm. Israelin silloinen ulkoministeri Shimon Peres kommentoi sanoilla järkyttävä ja törkeä. Tuomioja jatkoi ulkoministerinä ja kävi Israelissa 2 kertaa, vuosina 2005 ja 2006. Tuomiojan haastattelu kokonaisuudessaan: https://suomenkuvalehti.fi/wp-content/uploads/sk/f...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

al-Taeesta taisi nyt tulla Rinteelle pelkkä taakka, varmaan Rinne miettii pää punaisena että mitä tehdä kun asia on levinnyt Israeliin asti. Voiko sen ohittaa vaan olankohautuksella?

Ja al-Taeen kirjoituksia ei oikein voi verrata Halla-ahon kirjoituksiin, sillä hän ei vissiin ole haukkunut Israelia ja juutalaisia, ja tuskin suhtautuu Iranin hallintoonkaan myötämielisesti.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvät ystävät!
Ajatelkaapa jos venäläiset olisivat 1944 panneet meidät karjalaiset evakot Laatokan rannalle keskitysleireihin. Meitä piinattaisiin jatkuvasti, venäläiset kävisivät ampumassa huvikseen.

Saksalaisten leireillä oli paljon paremmat oltavat. Saksalaiset ruokkivat leiriläisiä, oli sairaanhoitoa, ei juutalaisten tehnyt mieli kaivella tunneleita aitojen ali.

Jos minä olisin ollut sukuni mailla keskitysleirillä koko ikäni yli 70 vuotta kiusattuna, arvatkaapa opettaisinko nuorisolle rakettien tekoa ja muuta kiusaa?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eivät panneet kun lähtivät pakoon.

Saksalaisten leireillä paremmat oltavat? Saivat jopa ruokaa, joskus?

Ei tehnyt mieli kaivaa tunneleita? Ei niin, sekä sisä- että ulkopuoli oli sakujen maata. Ja henki lähti välittömästi.

Ovatko Palestiinalaiset oikein keskitysleireillä?
Miehitetyiltä alueilta käydään töissä Israelissa.

Olet siis sitä mieltä että on OK ammuskella raketteja tavallisten ihmisten asumuksiin mutta niihin ei saa vastata.
Jos vähänkään seuraat, niin Israel ryhtyy toimenpiteisiin kun raketteja on ammuttu. Jos siis rakettien ampuminen loppuu niin eivät israelilaiset tee yhtään mitään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joo, Israel on rauhaa rakastava ystävällisiä siirtokuntia rakentava ydinasevaltio.

Kaunis ajatus. :)

Molemmilla puolella on hulluja mutta missään tapauksessa kyseessä ei ole vain yksi paha.

Israel on tässä asiassa yhtä paha kuin muutkin, eikä saa olla arvostelun ulkopuolella.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #31

Olisi, jos saisi olla.
Lueskele historiaa 1945 alkaen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuomiojalla on myös hyvin jyrkkiä näkökantoja palestiinalaisten puolesta. Itse pitäisin tärkeänä, ettei al-Taeelle tai Tuomiojan Erkille annettaisi merkittävää ulkopoliittista vaikuttamismahdollisuutta. Ulkopolitiikkaa pitää hoitaa suomalaisesta näkökulmasta isänmaan etu edelle. Omat henkilökohtaiset ideologiat ovat ihan sallittuja, muttei niitä saa ulkopolitiikan hoitamisen yhteydessä käyttää ohjenuorana.

Soini oli äärimmäinen esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun ulkoministeri sotkee ideologiansa tehtäviinsä. Myös Tuomiojalle ja Haloselle presidenttinä näin kävi usein. Demareilla on pitkä perinne ideologian ja politiikan sekoittumisesta.

Demarit eivät kuitenkaan al-Taeeta ehdota vähään aikaan mihinkään. Uskon kohun toimineen tässä asiassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Demareilla on pitkä perinne ideologian ja politiikan sekoittumisesta.”

Joo, kyllä kaikki ideologiat täytyy pitää visusti erossa politiikasta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Puolueilla on toki omat poliittiset tavoitteensa ja ideologiansa.

Tarkoitin ideologialla tässä tapauksessa henkilökohtaisia vakaumuksia ja aatteita. Sellaisten ei pidä antaa vaikuttaa politiikkaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #45

Mistä se ihmisen arvopohja muodostuu jos ei henkilökohtaisesta vakaumuksesta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #55

Ihmisen arvopohja muodostuu ihmisen henkilökohtaisesta ihmiskäsityksestä ja esimerkiksi hänen henkilökohtaisesta suhtautumisesta ympäristöön, yhteiskuntaan ja kanssaihmisiin, toisin sanoen omasta arvomaailmastaan.

Vakaumus puolestaan kumpuaa uskonnollisista tai aatteellisista pohjasta, vaikeasti yleispäteväksi todistettavasta arvomaailmasta, jonka yksilö kokee omakseen. Ihminen voi toki "lainata" ja sovittaa arvopohjansa tämänkaltaiseen vakaumukseen.

Henkilökohtainen arvopohja ei kuitenkaan välttämättä tarvitse tämänkaltaista vakaumusta, ulkopuolelta lainattua ideologiaa.

Vaikket ehkä(?) pidäkään kielitieteestä, tai ainakaan minusta sen käyttäjänä, lainaan tähän Kielitoimiston sanakirjaa:
"Vakaumus on yleiskielessä varma, vakaa käsitys jostakin perusluonteisesta asiasta."
"Vakaumus voi viitata etenkin vaikeasti yleispäteväksi todistettavaan asiaan."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minäkin vihaan antisemitismia, ja juutalaisvihaa, ja puolustan uskonnovapautta, mutta se ei tarkoita sitä, että hyväksyisin Israelin toiminnat lähi-idässä.

Niinkuin sanoin, hulluja on molemmilla puolilla.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Jarmo Nokela kirjoitti: "Veikkaanpa, ettei Antti Rinnettä nähdä ihan heti valtiovierailulla Israelissa."

Veikkaanpa että veikkaat ihan oikein. Suomen pääministeri on viimeksi vieraillut Israelissa vuonna 1977. Erkki Tuomioja muuten kävi Israelissa ulkoministerinä ollessaan kaksi kertaa, 2005 ja 2006.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Se on kyllä ihquu että täälläkin pidetään suunsoittoa lähestulkoon pahempana rikoksena kuin pahoinpitelyä tai jopa tappoa :) . Ja se myös aina muostetaan mainita kun omasta laarista löytyy torajyvä.
Missä ovat punavirheitten ihmettelyt että mitä meistä nyt ajatellaan ulkomailla kun kansanedustajana on "tunnettu islamisti" ?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

"Hussein al-Taee myöntää kaikki törkeät Facebook-kirjoituksensa"

KAIKKI kirjoituksensa. Selitykset on nyt selitetty.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/ec1b28e2-3b9...

Muistaakseni US :n sivustolta bannattiin eräs kansalaisaktivisti, joka nosti al-Taeen kirjoituksia esiin. Olisiko nyt aihetta esittää anteeksipyyntö kyseiselle kansalaisaktivistille, US :n puolesta?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

al-Taee yritti selitellä että ei muka muista, mutta lopuksi oli sitten pakko myöntää mitä tuli kirjoitettua.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Oikeastaan mitään anteeksipyyntöä ei tarvittaisi, ei varsinkaan siitä syystä että jotkut tekopyhät ja herkkänahkaiset oikeistolaiset, jotka ovat itse varmasti sanoneet samanlaisia tai pahempiakin asioita, vaativat niin. Ne al-Taeen kirjoitukset saattoivat olla poliittisesti epäkorrekteja, mutta pääosin ne olivat kuitenkin aivan paikkansa pitäviä. Jotkut tyypit eivät vaan kestä totuutta ja lähtevät sitten massojen mukana huutamaan ja vaatimaan päitä vadille, eikä siinä ole mitään rationaalista. Kyse on puhtaasta joukkohysteriasta.

Israelin antisemitismisyytökset puolestaan ovat osa Israelin hallituksen ja sen tukijoiden propagandakampanjaa, jonka keskeinen osa on se että hallitukseen tai valtioon kriittisesti suhtautuvat leimataan "antisemitisteiksi" ja yritetään näin hiljentää kaikki ikävä kritiikki. Israel ei eroa mitenkään olennaisesti tässä asiassa Venäjästä, joka käy myös vastaavanlaista propagandakampanjaa, paitsi että siellä hallituksen arvostelijat leimataan "fasisteiksi".

On myös muistutettava, että Yhdysvaltojen presidentti Trump on sanonut moninkertaisesti typerämpiä ja vastuuttomampia asioita kuin al-Taee mutta oikeisto silti laajalti sokeasti ihailee Trumpia eikä tuomitse sen sanomisia. Jos ihailee jotain Trumpia niin ei ole hirveästi varaa vaatia jotain toista tuomitsemaan sanomisiaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Oletko lukenut niitä al-Taeen kirjoitelmia vai aidostiko olet kunnon radikaali?

Onko sinulla mm. pahastikin jotain homoja, sunneja, somaleja, juutalaisia jne. vastaan? Ja kannattanet myös kuolemantuomiota?

Ei siinä mitään. Tuollaistenkin ihmisten kanssa olen keskustellut, mutten jaa samaa ajatusmaailmaa.. vai pitäisikö sanoa ArvoPohjaa.

Jone Virtanen

Pahoittelu on todella taitavasti laadittu, mutta siinäkin on muutamia puutteita, jotka vievät painoa koko katumisen pohjalta.

Iltalehden mukaan hän sanoi näin:

Sekoitin juutalaiset ja Israelin”

Al-Taee selittää kirjoituksessaan myös suhtautumistaan juutalaisiin. Uskontoryhmää solvaavien väitettyjen tekstien lisäksi Iltalehti löysi todennetun Facebook-julkaisun, jossa al-Taee nimitti Israelin pääministeriä Benjamin Netanjahua sotarikolliseksi.

– Etenkin palestiinalaisten ahdinko Lähi-idässä sai minut todella turhautuneeksi ja surulliseksi. Sekoitin ajattelussani juutalaiset ja Israelin. Lapsesta saakka opin ainakin joillain Lähi-idän alueilla vallitsevan ajattelutavan, jossa Israelia syytettiin kaikesta, mitä maailmalla tapahtui, al-Taee kertoo.

Al-Taee sanoo tutustuneensa viime vuosien aikana juutalaisten historiaan sekä useisiin juutalaisiin ystäviin."

On vaikea uskoa, että lähi-idän alueelta tuleva arabi voi sekoittaa Israelin valtion ja juutalaiset kansanryhmänä (en puhu uskonnosta erikseen sillä juutalaisia on monenlaisia; uskonnollisia ja ateistejakin). Molemmat ovat ns. kirjan kansoja ja ainakin sivistynyt osa molemmilta puolilta tuntee toisen tavat ja tottumukset hyvin. Ja eliittinhän meidän Demarikansanedustaja on kuulunut.

Seuraava Facebookin perustajaan kohdistettu lause kertoo myös toista:
"Juutalaiset tekevät sitä, mitä osaavat parhaiten. Juutalaiset naivat kaikkea saadakseen kaiken.” Karseaa tekstiä; olkoonkin, että Mr. Z ei ole mikään puhtoinen pulmunen. Kyseessä otetaan kantaa nimenomaan juutalaisiin kansanryhmänä; ei Israelin valtioon. Se pudottaa pohjan pois koko "katumiselta". Potaskan puhuminen jatkuu edelleen. Fiksummin tosin.

On hyvin vaikea kuvitella, että Ruotsin veljespuolue olisi vastaavassa tilanteessa näin hiljaa ja toimeton. Tosin siellä (luultavasti) vastaavaa tilannetta ei olisi syntynyt kiitos hieman ärhäkkäämmän ja tutkivan lehdistön ja myös siksi, että puolueet näkevät yleensä nenäänsä pidemmälle. Potkut on tullut pienemmästäkin. Myös CMI:n (kriisi)viestintä asian suhteen on ollut onnetonta ja se herättää enemään kysymyksiä organisaatiosta ja sen toiminnan kytköksistä, kun minunkaltaiseni foliohattuja pelkäävän ihmisen mielikuvitus keksii.

Ja haluaako joku ottaa riskin niiden kytkösten vuoksi jotka ko. kansanedustajalla on yhteen Lähi-Idän vaikuttajavaltioista? Se alkaa olla jo kansaallisen tason kysymys. Vaikka kaikki olisi nyt kerrottu, jää taustalle epäilys siitä mitä on jäänyt huomaamatta. Tämä viikkojen venkoilu ei esiaa ainakaan helpommaksi tee.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Vai onko sittenkin kyseessä vain yritys lopettaa enempi tutkiminen?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #57

Ota näistä selvää. Itse en muuten ihan heti usko, että al-Taee muslimina muuttaa mielipiteitään homoista tai juutalaisista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

No, jokainen järkevästi ajatteleva on Israelissa persona non grata.

Toimituksen poiminnat